Sladoled od kave na štapiću

Sladoled od kave na štapiću

Sladoled od kave na štapiću
  • Objavljeno: Petak, 03.08.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako su vam dosadili klasični voćni i čokoladni sladoledi, donosimo vam desert s bogatim okusom kave i kremastom teksturom indijskih oraščića kojeg morate probati!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 dl kave, skuhane i ohlađene
  • 150 g indijskih oraščića
  • 2 dl kokosovog mlijeka
  • 5-6 datulja
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 1 čokolada za kuhanje
  • 1 žlica kokosovog ulja

Priprema

  1. Prije nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Prije upotrebe iscijedite vodu i isperite ih.
  2. Za to vrijeme u kavu stavite datulje na 2 sata, dok ne narastu. Kad izvadite datulje, nemojte proliti kavu.
  3. U blender stavite kavu, datulje, indijske oraščiće, kokosovo mlijeko, kakao, javorov sirup, vaniliju i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Ulijte smjesu u kalupe za sladolede ili u posudice od jogurta, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.
  5. Prije posluživanja rastopite čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u rastopljenu čokoladu i/ili pospite komadićima čokolade i kokosa.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti