Torta od trešanja
Savršena poslastica!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 110g omekšanog maslaca
- 150g višenamjenskog brašna
- 150g mljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 200g šećera
- 3 velika jaja
- 550g trešanja bez koštica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23cm.
Izdvojite i pomiješajte 50g mljevenih badema i 50g šećera. Preostali šećer miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se u potpunosti uklope u smjesu prije dodavanja sljedećeg.
Pomiješajte preostale suhe sastojke i dodajte smjesi s maslacem. Sve dobro izmiješajte.
Polovicu tijesta stavite u pripremljen kalup za pečenje. Na vrh poslažite pola trešanja. Pažljivo stavite preostalo tijesto i na vrh stavite trešnje. Smjesu mljevenih badema i šećera pospite preko trešanja.
Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti