Kolač od trešanja
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 160 g omekšanog maslaca
- 100 g šećera
- 60 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 160 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 450 g trešanja
- 80 g lješnjaka
- 80 g badema
- 1 žličica kakaa
- 45 g tamne čokolade
- prstohvat soli
- 2 žlice jogurta
- Preljev
- 1 žlica meda
- sok od 1 limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 2 cm.
Operite trešnje hladnom vodom.
Bademe i lješnjake nekoliko minuta prepržite na vrućoj tavi. Često miješajte da ne zagore.
Maslac i šećer dobro izmiješajte. Miješajte dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na laganoj brzini.
Lješnjake i bademe usitnite u blenderu. Dodajte grubo nasjeckanu čokoladu i još malo promiješajte. Dodajte smjesu u brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte i dodajte u smjesu s maslacem. Lagano izmiješajte mikserom. Pažljivo žlicom umiješajte trešnje, a zatim i jogurt.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pomiješajte med s limunovim sokom i premažite kolač kada se ohladi.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti