Kolibrićeva torta

Tako ukusno i lako za pripremiti da morate probati.
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 265g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- 160 g smeđeg šećera
- 65 g kokosa
- 3 jaja
- 200g rastopljenog maslaca
- 2 zrele banane
- 440g komadića ananasa (nasjeckan u blender)
- 250g krem sira
- 1 žličica vanilije
- 150g šećera u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite kalup za tortu. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pomiješajte u veliku zdjelu. Dodajte šećer i kokos.
Umiješajte jaja, maslac, zgnječenu banana i ananas. Sve dobro izmiksajte i prebacite smjesu u kalup. Pecite 1 sat i pustite da se ohladi.
Mikserom izmiješajte krem sir, vaniliju i šećer u prahu dok ne postane glatko i kremasto. Namažite cijelu tortu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiNaopaki kolač od ananasa1 h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiTropska torta55 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345