Torta od jabuka i oraha

Torta od jabuka i oraha

Torta od jabuka i oraha
  • Objavljeno: Petak, 30.08.2013.
  • Broj pregleda: 2.294
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena kombinacija jabuka, oraha i malina.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 275g višenamjenskog brašna
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ¼ žličice kuhinjska sol
  • 170ml punomasnog mlijeka
  • 75g šećera
  • 2 velika jaja
  • 110g rastopljenog maslaca
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 2 male oguljene Granny Smith jabuke nasjeckane na kockice
  • 100g malina
  • 1 žlica šećera
  • 75g grubo nasjeckanih oraha
  • šećer u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.

Pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli umutite mlijeko, šećer, jaja, maslac i vanilin šećer. Dodajte suhe sastojke i dobro izmiješajte. U smjesu umiješajte jabuke.

Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje. Pospite tijesto malinama, šećerom i orasima.

Pecite oko 1 sat. Kada se malo ohladi, pažljivo izvadite tortu iz kalpa. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti