Torta od datulja i đumbira

Torta od datulja i đumbira

Torta od datulja i đumbira
  • Objavljeno: Petak, 15.04.2016.
  • Broj pregleda: 1.502
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i sočan sa daškom đumbira!
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 375 kcal / 1.569,00 kJ

Sastojci

  • 200g datulja
  • 200g maslaca
  • 300g muscovado šećera
  • 2 jaja
  • 50g naribanog đumbira
  • naribana korica 1 limuna
  • 200g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 oguljena i nasjeckana jabuka
  • 50g bijele čokolade

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za pečenje promjera 20cm i obložite ga papirom za pečenje. Datulje stavite u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Zagrijte maslac dok se ne otopi i umiješajte šećer. Ostavite da se malo ohladi.

Izmiješajte jaja, đumbir i limun. Ocijedite datulje i nasjeckajte ih. Dodajte ih u smjesu i dobro izmiješajte. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i jabuke. Stavite u kalup za pečenje i pecite oko 1 sat i 15 minuta.

Istopite bijelu čokoladu i prelijte preko torte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti