Pečene jabuke s medom i limunom

Pečene jabuke s medom i limunom

Pečene jabuke s medom i limunom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 10.808
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte i uživajte!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 4 jabuke pogodne za kuhanje
  • 1 velika žlica meda
  • ribana korica i sok od 1 limuna
  • 25 g maslaca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Izvadite jezgre od jabuke, ostavljajući ih u cjelini. S oštrim nožem, izrežite linije kroz kožu jabuke u intervalima te ih zatim stavite u lim za pečenje ili vatrostalnu zdjelu.

Pomiješajte med, koricu limuna i sok od limuna te maslac.

Uz pomoć žlice napunite jabuke smjesom koju ste napravili i pokrijte lim ili zdjelu s folijom ili poklopcem.

Pecite 40-45 minuta, taman dok jabuke budu mekane.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti