Ljetni desert od kave
Bogati okus kave u ljetnoj verziji smrznutog deserta odlično paše s rastopljenom čokoladom ili sladoledom od čokolade i metvicom, koja služi kao dekoracija, ali daje i dozu osvježenja!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 l kave, skuhane
- 1 l vode
- 30 g smeđeg šećera
- 50 g čokolade za kuhanje, rastopljene (po želji)
- par listova metvice (po želji)
Priprema
- Najprije skuhajte kavu, bez šećera, koristeći otprilike 50-60 g (4-5 žlica) instant ili mljevene kave. Ako želite intenzivniji okus, možete staviti i više.
- Kad se kava ohladi, dodajte vodu i dobro izmiješajte.Budući da šećer usporava zamrzavanje, dodajte ga zadnjeg. Miješajte dok se šećer ne rastopi.
- Desert izlijte u metalnu četvrtastu posudu i stavite u zamrzivač na barem 4 sata. Pred kraj zamrzavanja na vatri rastopite čokoladu za kuhanje.
- Izvadite svakih pola sata i miješajte vilicom da se led usitni i šećer izmiješa. Poslužite u čašama, koristeći se žlicom za sladoled, prelijte rastopljenom čokoladom, dodajte metvicu na vrh ili ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiMousse od tamne čokolade i kave30 min12345
-
Deserti
-
DesertiMousse od čokolade i kave (Keto dijeta)20 min12345
-
DesertiCrno bijela torta45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti