Medeni lješnjak keksi

Medeni lješnjak keksi

Medeni lješnjak keksi
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sve je zdravo u umjerenim količinama. To jest, ako uspijete umjereno navaliti na ove keksiće. Gladni Mile je zaprijetio da će upaliti pećnicu, a kad je – bome nam je pokazao! 18 keksića s lješnjakovim brašnom, čokoladom i vanilijom i vaša omiljena medena krema kao točka na i. Pa nek' se suzdržava tko može!
Izvor slike: Mile Butorac – Hungry Mile
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 60 g maslaca (sobne temperature)
  • 60 g smeđeg šećera 
  • 1 vanilija burbon šećer 
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 120 g Letifico lješnjakovog brašna
  • 60 g glatkog brašna 
  • prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
  • Letifico medena krema po izboru

Priprema

  1. Stavite pećnicu grijati na 180°C.
  2. Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
  3. Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke – Letifico lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  4. Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
  5. Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima.
  7. Ohlađene kekse punite s malo medene kreme po izboru.

Dobar tek!

Slični recepti:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti