Oreo keksi bez šećera (Keto dijeta)

Oreo keksi bez šećera (Keto dijeta)

Oreo keksi bez šećera (Keto dijeta)
  • Objavljeno: Petak, 09.11.2018.
  • Broj pregleda: 1.546
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Domaći Oreo keksi bez šećera savršena su slastica za sve koji paze na kilograme, prigodni su i za one na Keto dijeti, a mogu ih jesti djeca i dijabetičari.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Tijesto

 

  • 220 g bademovog brašna
  • 125 g maslaca
  • 100 g Stevije, eritritola ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (bez šećera)
  • 1 jaje
  • 2 žlice kakao praha
  • 3 žlice crnog kakao praha
  • 3 žlice lanenog brašna
  • 2 žlice chia sjemenki
  • ½ žlice ksantan gume
  • ½ žlice sode bikarbone
  • 1 žlica jabučnog octa
  • prstohvat soli

 

Punjenje

 

  • 85 g maslaca
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • 1 žlica Stevije, eritritola ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (bez šećera)
  • 1-2 žlice prirodne boje (po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. U posudi izmiješajte bademovo brašno, obje vrste kakao praha, laneno brašno, chia sjemenke, ksantan gumu, sodu, jabučni ocat i sol.
  2. U drugoj posudi električnim mikserom izmiješajte maslac, zaslađivač i ekstrakt vanilije. Miješajte nekoliko minuta, dok ne dobijete kremastu smjesu, zatim dodajte jaje i ponovno sve dobro miješajte.
  3. U smjesu od maslaca, zaslađivača i jaja dodajte malo suhih sastojaka. Kad ih izmiješate, dodavajte po malo dok ne izmiješate sve sastojke. Kad se formira tijesto, omotajte ga u papir i stavite u hladnjak na barem 2 sata ili preko noći.
  4. Kad se ohladi, izvadite tijesto i razrežite ga na pola. Polovicu vratite u hladnjak, a drugu polovicu razvaljajte valjkom kojeg ste prethodno posuli s kakao prahom da se tijesto ne lijepi. Kad ga izvaljate, ponovno ga skupite u kuglicu i ponavljajte postupak nekoliko puta.
  5. Ponovno izvaljajte tijesto na srednju debljinu i uz pomoć čaša napravite krugove. Ponovite isti postupak s drugim dijelom tijesta iz hladnjaka i pripazite da umjesto brašna koristite kakao prah.
  6. Krugove od tijesta stavite u posudu s papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi barem 3 sata ili preko noći. Kad se skroz ohlade, napravite punjenje, a tu se možete igrati s okusima i receptima.
  7. U posudi izmiješajte kokosov maslac, maslac, Steviju, vaniliju i boju (ako koristite). Ako želite, možete podijeliti punjenje na više dijelova i obojiti ih različitim bojama. Punjenje stavite u vrećicu za ukrašavanje torte, nanesite na polovicu keksića i s drugom polovicom preklopite. Nemojte stavljati previše punjenja jer će iscuriti kad ga preklopite.
  8. Ukrasite po želji, možete dio keksa umočiti u tamnu čokoladu i posuti kokosom, sjeckanim lješnjacima ili po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti