Pita od camemberta

Počastite prijatelje s ovom slasnom pitom!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 200 g lisnatog tijesta
- 275 g camemberta (možete i brie)
- 1 jaje, razmućeno
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C.
Razvaljajte pola tijesta u krug s promjerom od 20cm. Stavite sir u sredinu i posipajte sve s paprom.
Razvaljajte preostalo tijesto, prekrijte sir i zapečatite rubove. Jaje, uz pomoć četke, premažite po površini.
Napravite otvore na vrhu uz pomoć oštrog noža kako bi para mogla izaći van.
Stavite pitu na lim za pečenje, a prije toga sve obložite masnim papirom za pečenje.
Pecite u pećnici na 15-20 minuta, sve dok se tijesto ne napuhne i ne dobije zlatnu boju.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiPita od sira i banana1:45h12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
-
Deserti
-
DesertiPalačinke od posnog sira i borovnica5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345