Pita od ribizli
 
    Ovo je prava voćna poslastica za velike i male!
            
            
                        Izvor slike: Depositphotos                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 180g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 60g šećera
- 1 jaje
- Punjenje
- 1.5 kg ribizli
- 1 žlica krušnih mrvica
- 5 bjelanjaka
- 180g šećera
- 50g mljevenih badema
- naribana korica od 1/2 limuna
Priprema
- Pomiješajte sastojke za biskvit.
- Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto.
- Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 175°C.
- Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje.
- Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.
- Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte.
- Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu.
- Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta.
- Poslužite uz svježe voće.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiBrownies s višnjama50 min12345
- 
                DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
- 
                DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
- 
                DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
- 
                Deserti
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    