Pita od ribizli

Ovo je prava voćna poslastica za velike i male!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 180g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 60g šećera
- 1 jaje
- Punjenje
- 1.5 kg ribizli
- 1 žlica krušnih mrvica
- 5 bjelanjaka
- 180g šećera
- 50g mljevenih badema
- naribana korica od 1/2 limuna
Priprema
- Pomiješajte sastojke za biskvit.
- Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto.
- Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 175°C.
- Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje.
- Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.
- Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte.
- Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu.
- Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta.
- Poslužite uz svježe voće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345