Rolada s jagodama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 g višenamjenskog brašna
- 20 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 30 g naribane tamne čokolade
- 4 jaja
- 60 g šećera
- 250 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 1 šalica svježih jagoda izrezanih na kockice
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 38x25 cm.
U zdjelu dodajte jaja i šećer. Počnite miksati na laganoj brzini i polako povećajte brzinu. Miksajte 3 do 4 minute dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i naribanu čokoladu. Dodajte jaja i sve dobro izmiješajte.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 6 do 7 minuta. Pustite da se malo ohladi.
U međuvremenu, pospite šećer u prahu na čistu kuhinjsku krpu. Stavite biskvit na šećer u prahu i zamotajte u roladu zajedno s krpom.
Kada se kolač potpuno ohladi, mikserom umutite slatko vrhnje. Dodajte 2 žlice šećera i nastavite miješati mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg.
Odmotajte roladu i ravnomjerno razmažite šlag na biskvit. Pospite s nasjeckanim jagodama. Zamotajte roladu i ohladite u hladnjaku prije posluživanja. Pospite roladu šećerom i poslužite sa svježim voćem.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti