Štrudla od jabuka
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g brašna
- prstohvat soli
- 5 žlica suncokretovog ulja
- 150ml tople vode
-
Nadjev
- 100g maslaca
- 1kg jabuke
- 50g krušnih mrvica
- 110g šećera
- sok i naribana korica od 1 limuna
- 1/2 žličice cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- 50g nasjeckanih badema
- 1 vanilin šećer
- 50g grožđica
- 4 žlice vode
- 1 žlica brašna
Priprema
U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i dobro mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Stavite ga na pouljeni tanjur i pustite da stoji u hladnjaku oko 1 sat.
U međuvremenu namočite grožđice u vodu i pustite da stoje oko 30 minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
Jagode ogulite i nasjeckajte na tanke kriške. Stavite ih u zdjelu, dodajte grožđice, krušne mrvice, sok i koricu od limuna, šećer, cimet, muškatni oraščić, vanilin šećer i brašno. Sve dobro promiješajte.
Rastopite maslac u tavi i zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Izvadite tijesto ih hladnjaka i razvucite ga tako na svim mjestima bude jednako tanak.
Polovicom rastopljenog maslaca premažite tijesto, rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte. Tijesto na kraju premažite preostalim maslacem, stavite na lim i pecite 30 do 35 minuta.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiZdravi kolač od jabuka s malo kalorija1:15h12345
-
DesertiJesenski muffini s bundevom i jabukom1 h12345
-
DesertiTorta od jabuka1 h12345
-
DesertiSirove jesenske okruglice20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti