Torta od čokolade i Nutelle
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice višenamjenskog brašna
- 1 1/2 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 3/4 šalice rastopljenog maslaca
- 1 1/2 šalica šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 115 g tamne čokolade
- 2 žličice biljnog ulja
- 1 1/2 šalica mlaćenice
- Glazura
- 225 g tamne čokolade
- 1 šalica slatkog vrhnja
- 1/2 šalice Nutelle
- 1/2 šalice nasjeckanih lješnjaka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C.
Dva kalupa promjera 23 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj zdjeli miksajte maslac dok ne postane kremast. Dodajte šećer i miksajte oko 2 minute. Dodajte vaniliju i jedno po jedno jaje.
Stavite čokoladu i biljno ulje na laganu vatru. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte smjesu s maslacem.
Lagano umiješajte smjesu s brašnom u smjesu s maslacem. Dodajte mlaćenicu i dobro izmiješajte. Podijelite tijesto na dva kalupa i pecite oko 35 minuta.
Zagrijte vrhnje i čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ohladite na sobnu temperaturu.
Jedan biskvit premažite Nutellom i prekrijte s 1/2 šalice nasjeckanih oraha. Prekrijte drugim biskvitom i cijelu tortu premažite glazurom.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti