Torta od malina
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 240g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 45g kokosa
- 2 žlice korice limete
- 125ml svježeg soka od limete
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 180 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 215g šećera
- 4 jaja
- 125g svježih malina
-
Bijela čokoladna glazura
- 250g maslaca na sobnoj temperaturi
- 265g šećera
- 250g bijele čokolade, rastopljene i ohlađene
- 125g svježih malina
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Maslacem namastite kalup za tortu i stavite papir za pečenje. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i kokos. Dodajte koricu limete, sok od limete i vaniliju.
Mikserom izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog miksajte. Dodajte smjesu brašna i limete. Miksajte dok se sastojci ne izmiješaju. Prebacite u lim za pečenje. Pecite 50 minuta i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Napravite glazuru tako da ćete istući maslac i šećer. Postupno dodajte čokoladu i miksajte. Jednu trećinu glazure odvojite sa strane. Dodajte maline u preostalu glazuru i izmiksajte.
Tortu izrežite vodoravno na 3 dijela. Namažite s glazurom koja sadrži maline. Pospite maline i poklopite s drugim biskvitom. Ponovite postupak s preostalom glazurom i malinama. Vrh torte namažite s bijelom glazurom.
Vezani recepti
-
-
DesertiPita od malina1 h12345
-
DesertiTorta od malina i sira1 h12345
-
DesertiTorta od sira i malina1:45h12345
-
DesertiTorta s malinama1 h12345
-
DesertiBijela torta s malinama (Weight Watchers dijeta)45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti