Tropska torta

Tropska torta

Tropska torta
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj lagani ljetni desert prava je rapsodija tropskih okusa koja će potaknuti vašu maštu pa će vas samo jedan komad odvesti na vruće tropske otoke dok pijuckate Pina coladu na plaži
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

 

  • 200 g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera ili eritrita/stevije
  • 2 dl kokosovog ulja (rastopljenog)
  • 2 jaja
  • 1 žlica vanilije
  • 120 g pirea od ananasa (izblendanog ananasa)
  • 60 g kokosovog brašna

 

Krema

 

  • 250 g svježeg krem sira
  • 120 g maslaca
  • 400 g šećera ili eritrita/stevije
  • 1 žlica vanilije
  • 1 dl soka od limete

 

Glazura

 

  • 85 g meda
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 260 g manga, narezanog na kockice
  • 120 g maslaca
  • 1 dl limunovog soka
  • 4 žumanjka
  • 1 žlica naribane korice limuna

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Električnim mikserom miješajte krem sir, maslac, šećer, vaniliju i sok od limete dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Stavite u hladnjak dok ne napravite ostale sastojke.
  2. Električnim mikserom izmiješajte nasjeckani mango, med, kukuruzni škrob, maslac, limunov sok, žumanjak i koricu limuna. Kad dobijete glatku smjesu, stavite u hladnjak dok ne napravite ostale sastojke.
  3. Provjerite jesu li krema i glazura u hladnjaku jer moraju biti skroz ohlađene dok se biskvit ispeče. U posudi izmiješajte prosijano brašno, prašak i šećer.
  4. U drugoj posudi izmiješajte kokosovo ulje, ananas, jaja i vaniliju i dobro izmiješajte. Zatim u posudu dodajte prosijano brašno, prašak i šećer i lagano miješajte mikserom, a na kraju dodajte kokosovo brašno i miješajte rukom dok se sastojci ne sjedine.
  5. Kalup za tortu namažite maslacem ili obložite uljem i papirom za pečenje. Izlijte biskvit, podignite kalup u zrak i izbacite mjehuriće zraka laganim lupkanjem kalupa o radnu površinu.
  6. Pecite 30-35 minuta, dok biskvit ne porumeni pa provjerite čačkalicom je li unutrašnjost dovoljno pečena. Izvadite biskvit i ostavite da se hladi u kalupu 10-ak minuta.
  7. Izvadite biskvit iz kalupa. Stavite glazuru i žlicom raspršite kremu od manga po glazuri. Ukrasite po želji i poslužite ohlađeno.

Ako ste dobili deblji biskvit, možete ga prerezati na pola, žlicom preliti kremu od manga po biskvitu pa nanijeti glazuru i poprskati ostatak kreme na vrh.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti