Vinska torta
Fina čokoladna torta s bademima.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150g brašna
- 200g omekšanog maslaca
- 200g šećera
- 4 jaja
- 125ml crnog vina
- 3 žlice kakaa
- 150g sjeckane tamne čokolade
- 150g sjeckanih badema
- 1 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 26 cm.
Maslac, šećer i vanilin šećer izmiksajte. Postupno dodajte jaja i nakon svakog jajeta miksajte 1 minutu.
Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte sjeckane bademe i crno vino. Dobro izmiješajte i dodate sjeckanu čokoladu na kraju.
Stavite tijesto u kalup za tortu i pecite 1 sat.
Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti