Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)
Uživat ćete u ovoj poslastici!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 tuna odrezak (oko 150g)
- ½ mali crvenog luka
- 8 sušenih marelica
- 1 srednja rajčica
- 1 žlica rakije
- 1 žlica balsamico octa
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ žličice sušene majčine dušice
- svježe mljeveni papar
- nekoliko listova salate
Priprema
Sitno nasjeckajte pola suhih marelica i pola rajčice i stavite u blender zajedno s rakijom, octom, maslinovim uljem, majčinom dušicom i paprom. Pomiješajte sastojke i marinirajte tunu u umaku 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Kada je tuna dovoljno marinirana, izrežite crveni luk na trakice i lagano pržite 2 minute. Izrežite ostatak rajčice i pržite zajedno s preostalim marelicama još minutu. Stavite luk na oprane listove salate i ukrasite marelicama i rajčicama.
Očistite marinadu s ribe, a zatim pržite i tunu i marinadu u istoj tavi. Pecite 3 minute na svakoj strani. Poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DijeteLosos na žaru s umakom od maslina (GI dijeta)15 min12345
-
DijeteLosos na žaru (Supermarket dijeta)20 min12345
-
Dijete
-
DijetePalačinke od badema s malinama (GI dijeta)15 min12345
-
DijeteBanana smoothie (GI dijeta)10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti