Bezglutenski kruh

Bezglutenski kruh

Bezglutenski kruh
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.02.2018.
  • Broj pregleda: 34.459
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj kruh bit će Vam dostatan za 8 osoba
Vrijeme pripreme: 2:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 322 kcal / 1.347,25 kJ

Sastojci

  • 3 čaše prosijanoga bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
  • 200 ml mlake vode
  • 200 ml mlijeka
  • 50 ml ulja ili margarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • ½ vrećice suhog kvasca
  • Za premazivanje

  • 1 jaje

Priprema

Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mlijeku, a zatim ga umiješajte u ⅔ ukupne količine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol.

Sastojke miješajte električnom miješalicom (spiralni nastavci) 10-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano tijesto. Smjesu ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

U dignuto tijesto dodajte ostatak brašna, ponovno promiješajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Tijesto u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovno diže.

Dignuto tijesto premažite razmućenim jajetom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti