Palačinka od slanutka sa špinatom i slatkim krumpirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Palačinka
- 50 g slanutkovog brašna
- 120 ml vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
-
Špinat
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat mljevenog češnjak
- 150 g svježeg špinata
-
Slatki krumpir
- 200 g nasjeckanog slatkog krumpira
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat mljevene paprike
Priprema
Palačinka
Pomiješajte sve sastojke. Ostavite da odstoji najmanje 1 sat.
Slatki krumpir
Zagrijte pećnicu na 225°C.
Stavite krumpir na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pospite začinima, dodajte ulje i dobro izmiješajte. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
Špinat
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte špinat i miješajte oko 3 minute.
Palačinka
Na srednje jakoj vatri ispecite palačinku sa svake strane.
Poslužite sa špinatom i pečenim slatkim krumpirom.
Špinat je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje poboljšavaju koncentraciju i zdravlje srca. Svježi špinat je odličan izvor antioksidativnih vitamina A i C, luteina i beta karotena. Kada se ovi spojevi udruže, čine odličnu zaštitu od nastanka raznih bolesti.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutenaOslić s krumpirom1 h12345
-
Jela bez glutenaBezglutenski špageti od tikvice s umakom30 min12345
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
-
Jela bez glutenaPuding od kakaa i chia sjemenki15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti