Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu

Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu

Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu
  • Objavljeno: Petak, 09.09.2016.
  • Broj pregleda: 6.029
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bolujete li od celijakije ili jednostavno izbjegavate gluten, ovo je savršen recept za vas.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3/4 šalice bezglutenskog brašna
  • 1/4 šalice brašna od slanutka
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1/4 šalice tapioke
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ksantan gume
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica bijelog šećera
  • 1 šalica mlake vode
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 1 i 1/2 žličica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice jabučnog octa
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano nauljite lim promjera cca 38 cm. Pomiješajte sve suhe sastojke osim kvasca.

Otopite 1 žličicu bijelog šećera u mlakoj vodi u manjoj posudi. Uspite kvasac i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta.

Umutite jaje s maslinovim uljem, octom i češnjakom. Uspite kvasac u smjesu od jaja i umiješajte u mješavinu brašna dok ne nestanu sve grudice. Utisnite tijesto u lim za pečenje, ostavljajući malo deblje rubove. Pritisnite tijesto u pripremljeni kalup, ostavljajući vanjski rub malo deblji od sredine. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne digne 10 do 12 minuta.

Izvadite iz pećnice i nadjenite omiljenim nadjevom, te nastavite peći 20 do 30 minuta dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.

Prepoznajte simptome alergije na gluten!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti