Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3/4 šalice bezglutenskog brašna
- 1/4 šalice brašna od slanutka
- 1/4 šalice kukuruznog škroba
- 1/4 šalice tapioke
- 1/4 šalice naribanog parmezana
- 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ksantan gume
- 1 žličica sušenog origana
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica bijelog šećera
- 1 šalica mlake vode
- 1 paketić suhog kvasca
- 1 jaje
- 1 i 1/2 žličica maslinovog ulja
- 1/2 žličice jabučnog octa
- 1 žličica šećera
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano nauljite lim promjera cca 38 cm. Pomiješajte sve suhe sastojke osim kvasca.
Otopite 1 žličicu bijelog šećera u mlakoj vodi u manjoj posudi. Uspite kvasac i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta.
Umutite jaje s maslinovim uljem, octom i češnjakom. Uspite kvasac u smjesu od jaja i umiješajte u mješavinu brašna dok ne nestanu sve grudice. Utisnite tijesto u lim za pečenje, ostavljajući malo deblje rubove. Pritisnite tijesto u pripremljeni kalup, ostavljajući vanjski rub malo deblji od sredine. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne digne 10 do 12 minuta.
Izvadite iz pećnice i nadjenite omiljenim nadjevom, te nastavite peći 20 do 30 minuta dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.
Prepoznajte simptome alergije na gluten!
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaBezglutenski špageti od tikvice s umakom30 min12345
-
Jela bez glutenaOslić s krumpirom1 h12345
-
Jela bez glutenaSlasni bezglutenski popečci20 min12345
-
Jela bez glutenaMiješana bezglutenska pizza40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti