Bezglutenski špageti od tikvice s umakom

Bezglutenski špageti od tikvice s umakom

Bezglutenski špageti od tikvice s umakom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni špageti od tikvica odlična su zamjena za tjesteninu, a kremasti umak od češnjaka i indijskog oraščića daje lagani i osvježavajući okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3-4 veće tikvice
  • 100 g baby špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl svježeg limunovog soka
  • sirovi indijski oraščić, namočen u vodi barem 3-4 sata
  • 3 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 2 dl vode (po želji)
  • 2 žlice crvene paprike (po želji)

Priprema

  1. Koristeći spiralizator napravite špagete od tikvica i ostavite sa strane.
  2. U blenderu izmiješajte indijske oraščiće (izvađene iz vode), češnjak, limun, sol i papar dok ne dobijete kremastu smjesu. Po želji dodajte još malo vode ako vam umak bude previše gust.
  3. U loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte špagete od tikvica. Pirjajte 3-4 minute pa dodajte špinat i miješajte dok špinat ne omekša.
  4. Smanjite vatru i dodajte polovinu umaka, miješajući. Polako dodajte ostatak umaka, dobro izmiješajte i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti