Bezglutenski špageti od tikvice s umakom
Ukusni špageti od tikvica odlična su zamjena za tjesteninu, a kremasti umak od češnjaka i indijskog oraščića daje lagani i osvježavajući okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3-4 veće tikvice
- 100 g baby špinata
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl svježeg limunovog soka
- sirovi indijski oraščić, namočen u vodi barem 3-4 sata
- 3 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 2 dl vode (po želji)
- 2 žlice crvene paprike (po želji)
Priprema
- Koristeći spiralizator napravite špagete od tikvica i ostavite sa strane.
- U blenderu izmiješajte indijske oraščiće (izvađene iz vode), češnjak, limun, sol i papar dok ne dobijete kremastu smjesu. Po želji dodajte još malo vode ako vam umak bude previše gust.
- U loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte špagete od tikvica. Pirjajte 3-4 minute pa dodajte špinat i miješajte dok špinat ne omekša.
- Smanjite vatru i dodajte polovinu umaka, miješajući. Polako dodajte ostatak umaka, dobro izmiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaSlasni bezglutenski popečci20 min12345
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaOslić s krumpirom1 h12345
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti