Divljač s umakom od kupina
Kupine su ukusne u umacima, a ova verzija je savršeno rješenje za bogat okus divljači
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 182 kcal / 761,49 kJ
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 odreska od divljači ili 4 medaljona
- 1 žlica balsamica
- 150ml goveđeg temeljca
- 2 žlice želea od crvenih rbizla
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 85g svježih ili smrznutih kupina
Nutritivne vrijednosti
- 182 kalorije
- 28g proteina
- 7g ugljikohidrata
- masti 5 g
- zasićene masti 1g
- vlakna 1g
- šećer 7g
- sol 0,24 g
Priprema
Zagrijte ulje u tavi, pecite divljač 5 min, zatim okrenite i pecite još 3-5 min, ovisno o debljini mesa (najbolje pecite 5-6 min sa svake strane). Kada je gotovo, meso izvadite i stavite na stranu.
Dodajte balsamico na tavu, goveđi temeljac, žele i češnjak. Miješajte sve zajedno, a zatim dodajte kupine i nastavite kuhati dok ne omekša. Poslužite uz jela od divljači.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina sa slanutkom1 h12345
-
Jela od mesaPiletina s kuskusom40 min12345
-
Jela od mesaTalijanska piletina s rajčicom1 h12345
-
Jela od mesaLazanje s govedinom i ricotta sirom1 h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti