Piletina sa slanutkom

Piletina sa slanutkom

Piletina sa slanutkom
  • Objavljeno: Utorak, 17.11.2015.
  • Broj pregleda: 559
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogatog okusa i ukusno!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žličice sitno nasjeckane limunove korice
  • 1 žličica naribane korice limete
  • 1 1/2 žlica soka od limuna
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500g pilećih prsa
  • 1 sitno nasjeckani crveni luk
  • 2 tanko narezane stabljike celera
  • 400g slanutaka
  • 2 žlice vode
  • 100g kelja
  • 40g feta sira

Priprema

Pomiješajte koricu limuna i limete, sok od limuna, 1 češanj češnjaka i 2 žličice ulja. Dodajte piletinu i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Piletinu pecite 2 minute sa svake strane na roštilju.

Zagrijte preostalo ulje i dodaj luk i celer. Dinstajte 5 minuta. Dodajte preostali češnjak i dinstajte 30 sekundi. Dodajte slanutak i vodu. Kuhajte 2 minute. Dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.

Poslužite uz piletinu i feta sir.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti