Egzotična piletina na indijski način

Egzotična piletina je niskokalorično i ukusno jelo koje će vas odvesti na ukusno putovanje.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ
Sastojci
- sok od 2 limuna
- 4 žličice paprike u prahu
- 2 sitno nasjeckana crvena luka
- 16 pilećih prsa bez kože
- biljno ulje
-
Marinada
- 300ml grčkog jogurta
- veći komad naribanog đumbira
- 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- ¾ žličice garam masale (crni papar, korijander, kumin, cimet, kardamom, klinčić, muškatni oraščić)
- ¾ žličice kumina u prahu
- ½ žličice čilija u prahu
- ¼ žličice kurkume
Priprema
Pomiješajte sok od limuna s paprikom i crvenim lukom. Zarežite svaki pileći file na tri strane i stavite u pripremljenu mješavinu na 10 minuta.
Umiješajte u piletinu u marinadu, prekrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat.
Zagrijte roštilj i pecite piletinu 8 minuta sa svake strane ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Dobar vam tek!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345