Hrskava junetina u woku
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 2 jaja
- ¼ čajne žličice soli
- 4 velike žlice glatkog brašna
- 350 g junećeg ramsteka, izrezanog na tanke trakice
- biljno ulje za duboko prženje
- 2 mrkve, naribane
- 2 mlada luka, tanko narezana
- 1 režanj češnjaka, tanko narezan
- 3 male crvene čili paprike, očišćene i narezane
- 4 velike žlice granuliranog šećera
- 3 velike žlice rižinog octa
- 1 velika žlica blagog soja umaka
- 2 velike žlice junećeg temeljca
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna
Priprema
Razmutite jaja u zdjeli sa soli i brašnom, dodajući malo vode ako je potrebno, kako bi napravili tijesto.
Dodajte junetinu u tijesto i dobro promiješajte dok se ne obloži.
Zagrijte wok na jakoj vatri, a zatim dodajte ulje i čekajte dok se ne počne pušiti.
Dodajte junetinu i duboko ju pržite na 5 minuta, miješajući kako bi odvojili trakice. Maknite junetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru.
Dodajte mrkvu u wok i pržite oko minute do minute i pol, a zatim ju na isti način uklonite i ocijedite na upijajućem papiru.
Izlijte ostatak ulja, ostavljajući 1 veliku žlicu u woku. Dodajte mladi luk, češnjak, čili paprike i duboko prženu mrkvu te pržite miješajući na minutu. Dodajte šećer, ocat, umak od soje i temeljac u wok te dovedite sve do vrenja. Umiješajte kukuruzno brašno i pirjajte na nekoliko minuta kako bi se zgusnuo umak.
Vratite junetinu u wok i miješajte sve dok se dobro ne obloži s umakom.
Poslužite odmah.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i cheddarom35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od junetine i gljiva40 min12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti