Hrskava junetina u woku

Hrskava junetina u woku

Hrskava junetina u woku
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasna hrskava junetina za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 2 jaja
  • ¼ čajne žličice soli
  • 4 velike žlice glatkog brašna
  • 350 g junećeg ramsteka, izrezanog na tanke trakice
  • biljno ulje za duboko prženje
  • 2 mrkve, naribane
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • 1 režanj češnjaka, tanko narezan
  • 3 male crvene čili paprike, očišćene i narezane
  • 4 velike žlice granuliranog šećera
  • 3 velike žlice rižinog octa
  • 1 velika žlica blagog soja umaka
  • 2 velike žlice junećeg temeljca
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna

Priprema

Razmutite jaja u zdjeli sa soli i brašnom, dodajući malo vode ako je potrebno, kako bi napravili tijesto.

Dodajte junetinu u tijesto i dobro promiješajte dok se ne obloži.

Zagrijte wok na jakoj vatri, a zatim dodajte ulje i čekajte dok se ne počne pušiti.

Dodajte junetinu i duboko ju pržite na 5 minuta, miješajući kako bi odvojili trakice. Maknite junetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru.

Dodajte mrkvu u wok i pržite oko minute do minute i pol, a zatim ju na isti način uklonite i ocijedite na upijajućem papiru.

Izlijte ostatak ulja, ostavljajući 1 veliku žlicu u woku. Dodajte mladi luk, češnjak, čili paprike i duboko prženu mrkvu te pržite miješajući na minutu. Dodajte šećer, ocat, umak od soje i temeljac u wok te dovedite sve do vrenja. Umiješajte kukuruzno brašno i pirjajte na nekoliko minuta kako bi se zgusnuo umak.

Vratite junetinu u wok i miješajte sve dok se dobro ne obloži s umakom.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti