Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Začinjena junetina za četiri osobe.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 50 ml maslinovog ulja
- 700 g mladog luka
- 900 g junetine od buta, narezane na veličine zalogaja
- 3 režnja češnjaka, prepolovljenih
- 125 ml crnog vina
- 1 štapić cimeta
- 4 klinčića
- 1 lovorov list
- 1 velika žlica octa od crnog vina
- 2 velike žlice pasirane rajčice
- 375 ml vode
- 2 velike žlice ribizla
- Sol
- Crni papar
Priprema
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
- Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
- Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
- Začinite sa solju i paprom.
- Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
- Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
- Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
- Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
- Odbacite cimet prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i cheddarom35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od junetine i gljiva40 min12345
-
Jela od mesaHrskava junetina u woku1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti