Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci za 5 osoba:
- 40 dag janjećeg vrata
- 20 dag zelenja za juhu
- 10 dag svježe rajčice
- 5 dag crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 40 dag bijelog svježeg kupusa (manja glavica)
- 40 dag mladog krumpira
- 20 g maslinovog ulja (osam čajnih žlica)
- prstohvat origana
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti:
Ukupne masnoće: 11 g
Zasićene masnoće: 2 g
Kolesterol: 50 mg
Kalij: 717 mg
Natrij: 411 mg
Ukupni ugljikohidrati: 25 g
Dijetna vlakna: 5 g
Šećer (monosaharid): 13 g
Bjelančevine: 20 g
Priprema:
Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu. U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu. Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu. Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaVarivo od kelja i krumpira s kobasicom15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti