Jetrena pašteta

Domaća pašteta i jednostavan recept.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 600 g pilećih jetrica
- 250 g maslaca
- 100 ml pileće juhe
- 400 ml bijelog vina
- 3 nasjeckana luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 ml vinjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Priprema
Jetrice očistite i operite. Zakuhajte 200 ml vode s bijelim vinom i dodajte jetrice. Kuhajte 5 minuta.
Luk prepržite na 2 žlice ulja i dodajte nasjeckanu jetricu. Pržite 5 minuta uz stalno miješanje. Prebacite u blender, dodajte juhu, maslac, sol i papar. Kada dobijete glatku smjesu, paštetu stavite u frižider.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345