Jetrice, slanina i luk

Za sve ljubitelje jetrica, naslov govori za sebe!
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 900 g jetrica, narezanih na kockice
- 500 ml mlijeka
- 225 g slanine, narezane na sitno
- 2 velika crvena luka, narezana na sitno
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 200 g glatkog brašna
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- Prstohvat suhog bosiljka
- Prstohvat suhog timijana
- Sol
- Crni papar
Priprema
Potopite jetrice u mlijeko i ostavite u hladnjaku na 24 sata.
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Popržite slaninu i luk i stavite sve sa strane. Obložite jetrice u brašnu i začinite ih sa solju i paprom.
Stavite jetrice u tavu i pržite ih dok ne budu ružičaste u sredini. Izvadite ih i stavite na stranu.
Pomiješajte kukuruzno brašno i 3 žlice vode te presipajte sve u tavu za vrijeme dok ona nije na vatri, dodajući nakon toga bosiljak i timijan. Dodajte jetrice, slaninu i luk u umak te kuhajte još 15 minuta.
Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345