Juha od patke i nara
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 mala nara
- 2 kg pačetine, narezane na 8 komada
- 3 velike žlice suncokretovog ulja
- 1 crveni luk, narezan
- 225 g oraha bez ljuske, grubo mljevenih
- 450 ml pilećeg temeljca
- 1 štapić cimeta
- 2 klinčića
- sok od pola limuna
- prstohvat granuliranog šećera
- sol
- crni papar
Priprema
Iscijedite sok iz jednog nara koristeći iscjeđivač za limun. Izvadite sjemenke iz drugog nara i stavite ih sa strane.
Popržite u tavi u pola ulja komade patke, tako da dobiju lagano smeđu boju, a zatim ih prebacite u lonac.
U istoj masnoći popržite luk dok ne bude mekan i njega isto prebacite u lonac.
Zatim u tavu bacite orahe i pržite ih dok ne počnu mijenjati boju, nakon toga ih prebacite u lonac.
Vratite tavu na vatru i ulijte temeljac. Dovedite sve do vrenja, miješajući kako bi pokupili sve moguće ostatke iz tave. Prelijte sve u lonac i dodajte cimet, klinčiće, sok od nara, sok od limuna i šećer. Začinite sa solju i paprom.
Poklopite i ostavite neka se krčka na 30 minuta. Zatim otklopite i sad tako još kuhajte 20-30 minuta, taman dok meso ne omekša, a juha postane gusta.
Probajte i prilagodite si još sa začinima ako želite.
Poslužite vruće tako da sjemenke nara posipate po vrhu.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
-
Jela od mesaNar piletina s kus kusom20 min12345
-
Jela od mesaPačja juha s repom i lukom1:30h12345
-
Jela od mesaLjuti gulaš od jaretine1:40h12345
-
Jela od mesaToskanski bujon od teletine5:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti