Nar piletina s kus kusom

Nar piletina s kus kusom

Nar piletina s kus kusom
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.11.2016.
  • Broj pregleda: 1.122
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pileća prsa u voćnom, slatko začinjenom umaku od nara i prženih badema.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 590 kcal / 2.468,56 kJ

Sastojci

  • 1 žlica biljnog ulja
  • 200g kus kusa
  • 1 kocka pilećeg temeljca
  • 1 narezani crveni luk
  • 600 g narezanog pilećeg fileta
  • 190ml svježeg soka od nara
  • 100g sjemenki nara
  • 100g prženih bademovih listića

Priprema

Stavite kus kus u zdjelu i izmrvite pola kocke za juhu. Prelijte kipućom vodom, taman da prekrije kus kus, poklopite i stavite u stranu.

Dodajte luk u zagrijanu i nauljenu tavu i pržite nekoliko minuta. Dodajte pileće file narezan na kocke i pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Umiješajte sok od nara, te ostatak kocke za juhu.

Kuhajte 10 minuta dok se umak ne zgusne. Ubacite sjemenke nara.

Nakon 5 minuta, dodajte kus kus i listiće badema. Poslužite toplo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti