Marinirani pileći ražnjići
Poslije ovih ražnjića doslovno ćete lizati prste!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 250 ml biljnog ulja
- 120 ml umaka od soje
- 120 ml kukuruznog sirupa
- 60 ml soka od limuna
- 20 g sjemenki sezama
- 1 g češnjaka u prahu
- Prstohvat soli
- 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
- 250 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače), narezanih za ražnjiće
- 2 crvena luka, narezana za ražnjiće
- 1 zelena paprika (babura), narezana na komade za ražnjiće
Priprema
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte biljno ulje, umak od soje, kukuruzni sirup, limunov sok, sezam, češnjak u prahu i sol. Stavite piletinu u smjesu. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata.
Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu i lagano nauljite rešetke. Idući posao vam je naizmjećno nabadati na štapiće za ražnjiće svoje sastojke, znači red piletine, pa gljiva, luka i zelene paprike (babure). Prelijte marinadu u lonac za umake i dovedite do vrenja. Kuhajte na 5 do 10 minuta.
Stavite ražnjiće na roštilj i pecite na 15-20 minuta, okrečući često sve dok piletina ne bude ružičasta iznutra i ne pusti svoje sokove. Premazujte s kuhanom marinadom često tijekom zadnjih 10 minuta pečenja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići premazani medom i pivom25 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine i avokada30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti