Meksički pileći ražnjići

Okus Meksika na vašem stolu!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 g kumina, mljevenog
- 1 limeta, ocijeđena
- sol i mljeveni crni papar, dodajte po ukusu
- 2 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, izrezati na kockice
- 1 mala tikvica, izrezati na kriške
- 1 glavica crvenog luka, izrezati na komade
- 1 svježa crvena paprika, izrezati na komade
- 10 cherry rajčica
Priprema
U plitkoj posudi, izmiješajte zajedno maslinovo ulje, kumin i sok od limete. Začinite sa soli i paprom. Dodajte piletinu i dobro izmiješajte. Poklopite i držite u frižideru na najmanje jedan sat, a ako je moguće i cijelu noć.
Zagrijte roštilj na visoku toplinu.
Nabodite piletinu, tikvice, luk, crvenu papriku i rajčice na štapiće za roštilj.
Nauljite rešetke i bacite ražnjiće na roštilj. Pecite oko 10 minuta, ili dok se piletina ne ispeče ravnomjerno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići premazani medom i pivom25 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine i avokada30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345