Pačja prsa u umaku od nara
Ukusna pačja prsa u zanimljivom umaku.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pačjih prsa
- 1 šipak
- 300ml juhe od povrća
- 1 žlica meda
- papar
- sol
- 2 žlice kukuruznog brašna
Priprema
Sjemenke šipka i sok od šipka pomiješajte s juhom od povrća, dodajte med i kuhajte dok se smjesa ne zgusne i ne smanji za pola.
Pomiješajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i dodajte u umak. Posolite i popaprite po želji.
Meso stavite na tavu, tako da koža bude na dnu. Pecite na laganoj vatri oko 8 minuta, dok ne poprimi zladno smeđu boju. Okrenite i pecite na drugoj strani oko 5 minuta. Uklonite s vatre, umotajte u aluminijsku foliju i pustite da odstoji oko 10 minuta.
Odmotajte meso. Stavite opet na tavu, takoda koža bude na dnu i pecite dok ne postane hrskava. Okrenite i pecite nekoliko minuta. Posolite i popaprite po želji, narežite i poslužite s umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti