Paprike punjene puretinom
Samo si pokušajte zamisliti zelene paprike iz kojih curi sir i puretina...
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- Biljno ulje
- 4 velike, svježe, zelene paprike
- 250 g sira cheddara, naribanog
- 350 g purećih prsa, skuhanih, narezanih na trakice
- 100 g glatkog brašna
- ½ čajne žličice praška za pecivo
- ¼ čajne žličice soli
- 125 ml obranog mlijeka
- 3 jaja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230 ° C.
Lagano nauljite veliku posudu za pečenje s biljnim uljem.
Razrežite paprike s jedne strane, izvadite sjemenke i dobro ih rastvorite.
Napunite svaku papriku s mješavinom 150 g cheddara i puretine. Presavijte rubove paprika i u pripremljenu posudu za pečenje ih stavite tako da je razrezana strana okrenuta prema dnu.
U srednje velikoj zdjeli, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
U maloj zdjeli, zajedno umutite jaja i mlijeko, a zatim mješavinu polako dodajte u mješavinu brašna, miješajući dok sve ne bude glatko.
Prelijte sve preko paprika i pecite u pećnici na 15 minuta.
Izvadite iz pećnice i posujte s ostatkom cheddara.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene puretinom i quinoom1 h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPunjene paprike bez riže45 min12345
-
Jela od mesaHrskava pileća krilca s kurkumom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti