Patlidžan punjen piletinom
Ukusan obrok pun povrća.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 patlidžan
- 250g nasjeckane piletine
- 1 šalica nasjeckanog špinata
- 2 nasjeckane rajčice
- 1 šalica nasjeckanih šampinjona
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- sol
- papar
- 1 žlica bosiljka
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Patlidžan prerežite popola i izdubite svaku polovicu. Izdubljeni dio pomiješajte s povrćem. Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte piletinu i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte povrće i dinstajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte bosiljak i dobro promiješajte.
Svaku polovicu ravnomjerno napunite i pecite u pećnici oko 15 minuta. Izvadite, pustite da stoji oko 10 minuta i poslužite. Više recepata s patlidžanima potražite ovdje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTjestenina u umaku od patlidžana i pršuta45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti