Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera za roštiljčić.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g smeđeg šećera
- 120 ml soka od jabuke
- 60 ml biljnog ulja
- 15 ml umaka od soje
- 1 g đumbira, mljevenog
- Prstohvat soli i papra
- 5 g kukuruznog škroba
- 120 ml vode
- 6 kom svinjskih kotleta
Priprema
Zagrijte roštilj na jaku toplinu.
U malom loncu za umake, pomiješajte smeđi šećer, sok od jabuke, ulje, umak od soje, đumbir, sol i papar. Dovedite sve do vrenja.
Zatim pomiješajte vodu i kukuruzni škrob u maloj zdjeli i umutite ga u smjesu smeđeg šećera. Miješajte dok se ne zgusne.
Dobro očetkajte i nauljite rešetke prije stavljanja svinjskih kotleta na roštilj. Pecite kotlete na 10-12 minuta, okrečući samo jedanput. S četkom nanesite umak na meso taman prije nego što mislite ukloniti kotlete s roštilja.
Poslužite s preostalim umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi30 min12345
-
Jela od mesaPikantni svinjeći odresci40 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti