Pileća prsa punjena jabukom, raštikom i gljivama

Raštika je odličan izvor vitamina i minerala.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana jabuka
- 1 žličica nasjeckanog origana
- 1/2 šalice nasjeckane raštike
- 1 šalica nasjeckanih šampinjona
- 140g cheddara
- 4 fileta pilećih prsa
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte jabuku i origano i pecite oko 8 minuta. Dodajte raštiku i gljive i kuhajte dok raštika ne omekša, a gljive ne potamne. Dodajte sir i kuhajte do se ne rastopi.
Pileća prsa posolite i popaprite. Napunite ih smjesom, zarolajte i zatvorite pomoću čačkalica. Pecite 25 do 35 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji barem 20 minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345