Pileća prsa sa đumbirom

Sočna piletina u neobičnom umaku.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 fileta pilećih prsa
- 1 limun
- 1.5 šalica pilećeg temeljca
- 2 žlice nasjeckanog đumbira
- 2 žlice svježeg peršina
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Limun narežite ne kriške. Stavite pileća prsa u tavu, a limu poslažite na njih. Na limun stavite đumbir i peršine. Prelijte temeljcem tako da je piletine prelivena do pola. Posolite i popaprite po želji.
Poklopite tavu i pustite da se piletina kuha 25 do 30 minuta. Ugasite vatru, nemojte dizati poklopac i pustite da stoji 5 do 10 minuta.
Izvadite piletinu i stavite na tanjure. Prelijte umakom od đumbira i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZačinjena piletina s đumbirom i češnjakom50 min12345
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
-
Jela od mesaOkruglice od piletine, mrkve i đumbira45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345