Pileća prsa u marinadi od senfa i soje

Pileća prsa na roštilju
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ½ čaše suhog bijelog vina
- 2 velike žlice umaka od soje
- 2 velike žlice dijon senfa
- 1 velika žlica soka od limuna
- 2 čajne žličice biljnog ulja
- 2 čajne žličice ulja od sezama
- 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju, s kožom
Priprema
Kako bi napravili marinadu, u srednje velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke potrebne za marinadu.
Isperite pileća prsa pod hladnom vodom i osušite s papirnatim ručnicima. Stavite piletinu u plastičnu posudu ili vrećicu koja se može zatvoriti, a zatim sve prelijte s marinadom. Okrenite posudu ili vrećicu kako bi se marinada rasporedila, a zatim ju stavite u frižider na 12 do 24 sata.
Izvadite piletinu i odbacite marinadu.
Pecite na srednje jakoj toplini na roštilju oko 10-ak minuta, okrečući jedanput na pola pečenja. Meso pecite dok dobije lijepu boju i dok se sokovi iscijede.
Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaLagana salata od piletine i avokada45 min12345
-
Jela od mesaSlatko kisela piletina50 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
Popularni recepti
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
Tradicionalna jelaFiš paprikaš1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345