Pileća prsa u marinadi od senfa i soje

Pileća prsa u marinadi od senfa i soje

Pileća prsa u marinadi od senfa i soje
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.789
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pileća prsa na roštilju
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ½ čaše suhog bijelog vina
  • 2 velike žlice umaka od soje
  • 2 velike žlice dijon senfa
  • 1 velika žlica soka od limuna
  • 2 čajne žličice biljnog ulja
  • 2 čajne žličice ulja od sezama
  • 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju, s kožom

Priprema

Kako bi napravili marinadu, u srednje velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke potrebne za marinadu.

Isperite pileća prsa pod hladnom vodom i osušite s papirnatim ručnicima. Stavite piletinu u plastičnu posudu ili vrećicu koja se može zatvoriti, a zatim sve prelijte s marinadom. Okrenite posudu ili vrećicu kako bi se marinada rasporedila, a zatim ju stavite u frižider na 12 do 24 sata.

Izvadite piletinu i odbacite marinadu.

Pecite na srednje jakoj toplini na roštilju oko 10-ak minuta, okrečući jedanput na pola pečenja. Meso pecite dok dobije lijepu boju i dok se sokovi iscijede.

Poslužite toplo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti