Piletina s medom i češnjakom

Piletina s medom i češnjakom

Piletina s medom i češnjakom
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.01.2019.
  • Broj pregleda: 4.300
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa
  • ¼ šalice soja umaka
  • 3 žlice meda
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice korijandera
  • 1 limeta, svježe iscijeđena
  • 1 žličica sriracha umaka (po želji) 
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica sezama
  • 1-2 šalice integralne riže

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
  2. Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
  3. Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
  4. Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti