Piletina s pršutom i sirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kožice
- 100 g svježeg sira, začinjenog s češnjakom i vegetom
- 8 kriški pršuta
- 150 ml crnog vina
- 150 ml pilećeg temeljca
- 25 g smeđeg šećera
Priprema
Koristeći oštar nož, napravite horizontalni rez uzduž pilećih prsa kako bi napravili oblik džepa.
„Istucite" sir s drvenom žlicom kako bi ga omekšali, a zatim ga nagurajte u džepove pilećih prsa.
S dvije kriške pršuta omotajte prsa i pričvrstite ih sa špagicom.
Stavite vino i temeljac u veliku tavu i dovedite sve do vrenja. Kada počne vrenje, dodajte šećer i dobro miješajte kako bi se otopio.
Dodajte piletinu u smjesu i ostavite neka se krčka na 12-15 minuta dok piletina ne omekša, a sokovi ne popuste.
Izvadite piletinu sa strane i držite ju na toplom. Zagrijte ponovno umak i kuhajte ga dok se ne smanji i ne zgusne. Maknite špagicu s piletine i narežite ju na kriške. Prelijte umak preko piletine i poslužite vruće sa zelenom salatom.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti