Piletina u korici od oraha i ružmarina

Ružmarin je jako dobar izvor željeza i mangana.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice obranog mlijeka
- 2 žlice senfa
- 4 fileta pilećih prsa
- 1/3 šalice krušnih mrvica
- 1/3 šalice nasjeckanih oraha
- 2 žlice parmezana
- 1/4 žličice soli
- 1 žličica ružmarina
- 1/4 žličice papra
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Pomiješajte mlijeko i senf. Piletinu stavite u duboku tanjur i prelijte smjesom od senfa i mlijeka.
U nemasnoj tavi pržite krušne mrvice dok ne poprime zlatno smeđu boju. Pomiješajte krušne mrvice s orasima, ružmarinom, parmezanom, solju i paprom.
Uvaljajte piletinu u krušne mrvice i poslažite na lim za pečenje. Pecite oko 15 minuta, izvadite i pustite da stoji oko 5 minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s orasima i ružmarinom35 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345