Piletina u limunu
Neka vaše nepce uživa.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 3 žlice mljevenog češnjaka
- 1/3 čalice suhog bijelog vina
- 1 žlica naribane korice limuna
- 2 žlice limunovog soka
- 1.5 žličica origana
- 1 žičica timijana
- 4 pileća filea
- 1 žličica soli
- 1 limun
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Zagrijte ulje u loncu, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Češnjak ne smije poprimiti smeđu boju jer će bit gorkog okusa. Uklonite lonac s vatre, dodajte vino, limunovu koricu i sok, origano, timijan i sol. Smjesu stavite na lim za pečenje.
Pileće filee stavite na smjesu, premažite ih maslinovim uljem i posolite i popaprite po želji. Limun nasijecite na 8 kolutova i stavite ih između pilećih filea.
Pecite 30 do 40 minuta, dok piletina ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta, potom poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti