Juha od piletine i šampinjona

Juha od piletine i šampinjona

Juha od piletine i šampinjona
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.577
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Hranjiva juha za koju Vam ne treba puno vremena!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 700 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml vode
  • 500 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na kockice
  • 2 g osušenog origana
  • 0,5 g papra
  • 100 g riže
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanih
  • 1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 mrkva, sitna nasjeckana
  • 350 g šampinjona, narezanih
  • 25 g brašna
  • 250 ml mlijeka

Priprema

U velikom loncu, dovedite pileći temeljac i vodu do vrenja. Zatim umiješajte piletinu i začinite s origanom i paprom. Dodajte rižu i smanjite vatru.

Zagrijte maslinovo ulje u srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri i dinstajte češnjak, luk, mrkvu i gljive dok sve ne omekša. Zatim temeljito umiješajte i brašno.

Prebacite sve u smjesu temeljca.

Umiješajte mlijeko u smjesu i nastavite kuhati, miješajući povremeno, dok se sve ne obloži, znači oko 30 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti