Piletina u umaku od naranče
 
    Sočna pileća prsa koja će oduševiti vaše nepce.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 30 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 
	Umak
- 1.5 šalica vode
- 1/4 šalice soka od naranče
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica korice limuna
- 1 žlica korice naranče
- 1/4 šalice vinskog octa
- 2 žlice soja umaka
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice naribanog svježeg đumbira
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 1/4 žličice papra
- 
	Piletina
- 5 komada pilećih prsa
- 2 istučena jaja
- 1 šalica brašna
- 2 žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Pomiješajte sve sastojke za umak. Pustite da se kuha na laganoj vatri dok ne proključa. Smanjite vatru i pustite da se kuha dok pripremate piletinu.
Zagrijte ulje u tavi. Piletinu posolite, umočite u jaja, potom u brašno. Pecite sa svake strane dok ne poprimi zlatno smešu boju. Ostavite piletinu u tavi, smanjite vatru i prelijte umakom. Kuhajte dok ne proključa.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
- 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    