Punjeni avokado

Punjeni avokado

Punjeni avokado
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.09.2019.
  • Broj pregleda: 2.499
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jelo koje će obožavati svi ljubitelji avokada.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 avokada
  • 1/4 šalice svježeg soka od limete
  • 2 skuhana i nasjeckana fileta pilećih prsa
  • 4 sitno nasjeckana mlada luka
  • 12 punjenih maslina
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 2 žlice crnog vina
  • 1/2 šalice naribanog cheddar sira
  • 1 šalica nasjeckanih rajčica

Priprema:

  1. Avokado prerežite vodoravno na pola i izvadite košticu. Pospite ga sa sokom od limete.
  2. Avokado izdubite kako biste ga mogli napuniti. Masline nasjeckajte na četvrtine, pomiješajte ih s rajčicama, crnim vinom, paprom, soli, lukom, piletinom i mesom avokada kojeg ste izdubili. Dobro promiješajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Ravnomjerno napunite svaki avokado smjesom.
  4. Pospite cheddar sirom i stavite u pećnicu da se peče dok se sir ne rastopi.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti