Punjeni krumpir

Ukusni krumpiri punjeni keljom i slaninom.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 12 krumpira srednje veličine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 4 nasjeckane kriške slanine
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 šalice nasjeckanog kelja
- 1 nasjeckani mladi luk
- sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite krumpir i izdubite ga po želji. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite krumpir. Vanjski dio krumpira premažite maslinovim uljem i krumpire malo posolite.
U srednje velikoj tavi zagrijte maslac. Dodajte slaninu, luk i češnjak. Nasjeckajte ostatke krumpira i stavite u tavu. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok slanina i luk ne omekšaju.
Dodajte kelj i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute, dok kelj ne omekša. Žlicom napunite krumpire i stavite ih pećnicu. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaUkusan krumpir s hrskavom slaninom45 min12345
-
Jela od mesaSlani kolač od hrskavih krumpirića i slanine1:50h12345
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345